Vi har uppdaterat vår app

Den 25:e mars 2021 släppte vi en ny version av vår app med nyheter avseende 5G-nätverket och mätningar via det, din integritet och några mindre förändringar och felrättningar.

Den mest spännande nyheten i den här versionen är att vi har tillämpat stöd för 5G. Den nya tekniken, med tillhörande telefoner, gör snabbt intåg i Sverige och även om det inte är så många som än så länge har hunnit skaffa sig en 5G-telefon vill vi på Bredbandskollen rusta för framtiden och vara redo för att våra besökare har nya telefoner som erbjuder snabbare trafik och därmed belastar vårt system mer. Med det som mål uppgraderar vi Bredbandskollens interna funktionalitet, så att era mätningar är pålitliga och snabba även med nyare telefoner och över 5G.  

Därtill har vi också uppdaterat information kring integritet enligt Apples direktiv. Vi på Bredbandskollen värnar alltid om din integritet och har med den här versionen uppdaterat hur appen hanterar personliga data och integritet. För Android har vi ändrat hur platstjänsten, exempelvis GPS, fungerar och vilka behörigheter appen behöver. Kort sagt kräver appen inte längre tillgång till platstjänster när appen inte är i bruk.

Utöver det har vi gjort små förändringar, som exempelvis att vi har lagt till stöd för IOS funktionalitet för att byta klient för e-post och att vi har förbättrat hur vi hanterar supportfrågor. Nu skickas mer information automatiskt så att vi behöver ställa färre frågor och snabbare kan hjälpa till med eventuella problem. Nedan följer en komplett lista över vad som har ändrats.

Android

  • Detektera 5G och implementera support.
  • Möjliggör mätningar med 5G över 1000 Mbit/s genom att förmedla trafik till korrekt mätserver.
  • Ändring av platstjänstfunktionalitet för Android, så att appen inte använder platstjänsten när appen är inaktiv.
  • Underlätta registrering av supportärende genom att bifoga Android-version och app-version vid skapandet.

IOS

  • Detektera 5G och implementera support.
  • Möjliggör mätningar med 5G över 1000 Mbit/s genom att förmedla trafik till korrekt mätserver.
  • Uppdaterat innehållsförteckning av integritetspolicy i App Store.
  • Åtgärdat svarta kanter som uppstår i zoomat läge för vissa iPhone-modeller.
  • Appen tar numer hänsyn till om en användare har valt en annan mejl-klient än Apples inbyggda.
  • Underlätta registrering av supportärende genom att bifoga IOS-version och app-version vid skapandet.

Vad behöver du göra?

I de flesta omständigheter behöver du inte göra någonting! Telefonen kommer automatiskt att uppdatera appen om du har den installerad och har tillåtit telefonen att uppdatera automatiskt. Har du inte gjort det kan du manuellt välja att installera senaste versionen via nedan länkar.

Ladda hem Bredbandskollen för IOS.

Ladda hem Bredbandskollen för Android.

Operativsystemet

Det kan också vara så att du behöver uppdatera telefonens operativsystem ifall du har en lite äldre version. Den här versionen av appen kräver att du har version 12 av IOS eller senare för Iphone, och Android 5.0 eller senare för motsvarande telefon. Bäst vägledning om hur man hanterar operativsystemet finns på respektive tillverkares hemsidor, länkade nedan.

Så här uppdaterar du operativsystemet på din Iphone.

Så här uppdaterar du operativsystemet på din Android.

Behöver du hjälp eller har upptäckt något som verkar fel är du mycket välkommen att kontakta oss på support@bredbandskollen.se.