Vi pensionerar vår gamla app

Från och med 30 september slutar vår gamla mobilapp från 2010 att fungera. Istället hänvisar vi till den nya appen Bredbandskollen som kom 2019 och har en förbättrad mätmotor.

I december 2019 släppte vi en ny version av appen Bredbandskollen, med uppdaterat utseende och en bättre mätmotor. Nu har det blvit dags att pensionera den gamla versionen av appen, som lanserades redan 2010. Från och med 30 september 2020 kommer den gamla appen inte längre fungera för att göra mätningar.

Ny och bättre app

Vår nya app använder samma mätmotor i både Android- och IOS-versionen. Det innebär att mätresultaten blir mer rättvisa, och det blir lättare att jämföra din internethastighet.

Den nya appen har ett förbättrat utseende som gör den tydligare att navigera och använda. Appen är dessutom byggd på modern teknik, och innehåller funktioner som gör den lättare att hålla uppdaterad och modern framöver.

Vad behöver jag göra?

Om du fortfarande använder den gamla appen är det dags att hämta hem den nya. Du hittar den på App Store för IOS eller Google Play för Android.

Den nya appen kräver att du har operativsystemet IOS 10.3 eller senare för Iphone, och Android 5.0 eller senare för Android-mobiler. Om du behöver uppdatera operativsystemet gör du det via inställningarna på din mobil.

Behöver du hjälp med appen Bredbandskollen, välkommen att kontakta oss på support@bredbandskollen.se.