Upptäck programmet för Internetdagarna 2019

Äntligen är programmet till årets upplaga av Internetdagarna här! Konferensen hålls mellan 25-26 november på Waterfront i Stockholm, och det blir två dagar sprängfyllda med kunskapsberikande möten och inspirerande föreläsningar.

Dessutom fyller Internetdagarna 20 år, så den här gången blir det en konferens med extra mycket pompa och ståt. Det märks inte minst på årets internationella huvudtalare, där en av våra mest hyllade keynotetalare återvänder tillsammans med en spännande blandning av namnkunniga internet- och teknikexperter.

Bland årets talare finns Internetaktivisten Max Schrems som tagit upp kampen mot Facebooks datainsamling, danah boyd som forskar om sociala medier och hur det påverkar våra interaktioner i samhället och David Rowan, tidigare chefredaktör för Wired UK. 

Max Schrems besöker Internetdagarna 2019.

Dessutom kommer ”människohackern” Jenny Radcliffe som med hjälp av socialt ingenjörskap och människoännedom tar sig in i vilken byggnad som helst, och Cecilia MoSze Tham som bygger innovativa mötesplatser där individer och oganisationer kan mötas och växa. Sist men inte minst gör futuristen, teknologisten och hackern Harper Reed en efterlängtad återkomst. Reed gästade Internetdagarna 2014 och hans tal är ett av de mest uppskattade tal i Internetdagarnas historia.

Årets spår bjuder också på både bredd och djup. Nordic Domain Days bjuder på två dagar med det senaste kring toppdomäner, och Dalnix anordnar ett matigt spår om PHP och WordPress. Dessutom blir det PasswordsCon med fokus på allt säkerhetsrelaterat som lösenord och biometrisk identifikation.

Även bland de övriga spåren finns mer än någonsin att välja mellan. Här kan vi bland annat stoltsera med ämnen som artificell intelligens, digitaliseringen av skolan, framtidens sociala medier, internets etik och framtidsspaning mot 2040. Dessutom; vilken affärsnytta finns det med mångfald och hur kan vi återta kontrollen över vår tid i uppmärksamhetsekonomin?

Köp biljetter redan nu

Internetstiftelsens mål är att så många som möjligt ska få chans att besöka Internetdagarna. Därför subventioneras biljetterna så att de endast kostar 1 250 kronor för en dag eller 2 500 kronor för två dagar. Fram till och med sista september får du dessutom ytterligare 20 procents rabatt, så passa på att köpa dina biljetter så fort som möjligt!